Geschiedenis van Reiki

Dr. Mikao Usui, een Japanse theoloog, zocht het geheim van het genezen door handoplegging zoals Jezus en Boeddha dit deden. Deze zoektocht duurde zijn hele leven.
Als boeddhistische monnik leidde de zoektocht naar India, Mongoli├ź en Tibet met het doel Sanskriet te studeren bij de Tibetaanse monniken. De heilige wetten werden hem onthuld, maar kennis en wijsheid zonder de sleutel om de kracht te ontsluiten is als water scheppen met een vergiet.
Om de volledige kennis over de genezende kracht, transformatie en de manifestatie te bewerkstelligen, moest hij een bewustzijnsverruiming ondergaan. Op een berg mediteerde hij en vaste 21 dagen. Na deze uitputtende dagen kreeg hij het inzicht van de heling door zijn zoeken los te laten. Het werd duidelijk dat hij deze kracht van aarde, water, lucht en vuur door middel van inwijdingen door kon geven aan anderen.
Hij initieerde andere mannen en noemde ze Reikimasters. Deze masters kregen ook de energie van de elementen aarde, water, lucht en vuur.

Mevrouw Takata, een Japans/Amerikaanse vrouw, wonende in Hawaï, leed aan kanker en hoorde van deze wonderen. Ze reisde af naar Japan, waar ze werd genezen door de Reikibehandelingen. Mevrouw Takata werd zelf ingewijd (als 1e vrouw) en begon na terugkomst mensen te behandelen. Takata was erg bekwaam en werd zeer snel bekend en heeft dus in feite Reiki naar de Westerse wereld gebracht. Mevrouw Takata heeft 22 masters opgeleid.

<< Terug

Contact.

Bel me voor een afspraak!

Coen de Cock
Praktijk:
Molenweg 3
4588 RH Walsoorden
06-22568348